Biz Tayyare Limanı olarak doğanın ve yeşilin korunmasını bir tercih olarak değil, zorunluluk olarak görüyoruz. Çünkü güçlü bir geleceğin ana kaynağı sağlıklı bir ekosistemdir.
Günümüzde kuruluşlar, rekabetçi kalabilmek için ele alınması gereken çok sayıda zorlukla karşı karşıyadır. Hizmet kalitesini iyileştirme sürecinde müşteriye öncelik vermek, verimlilik ve müşteri memnuniyeti arasında bir denge kurmak, çalışan bağlılığına odaklanmak en önemli noktalardandır.
Bu çalışmada önce sosyal sorumluluk kavramı tanımlanarak, sosyal sorumluluğa ilişkin teoriler açıklanacak, sosyal sorumluluk uygulamalarının aşamaları anlatılacak ve insan kaynakları açısından sosyal sorumluluğun önemi ele alınmaktadır.
Google şirketini 1998 yılında kuran iki ortak Larry Page ve Sergey Brin, 20 yıldan kısa bir süre sonra dünyanın marka ve piyasa değeri en büyük şirketlerinden birisini yöneteceklerini acaba o günlerde hiç düşünmüşler miydi? Bu soruya yanıt vermek bizi kaçınılmaz olarak bu iki adamı, bazı yakın arkadaşlarına göre iki azimli dahiyi daha yakından tanımaya yönlendirmektedir.
Günde 2 uçağı hatalı iniş yapan bir havayolu şirketi sizce kaç yolcuya bilet satabilir? Ya da yılda 5.000 hatalı ameliyat yapan bir hastanede kaç tane hasta gönül rahatlığıyla ameliyat olmayı tercih edebilir? İşte bu soruların oranlarını en aza indirmek için Yalın 6 Sigma var… Peki Yalın 6 Sigma Nedir?
Bu yazıda hisse senedi nedir, nasıl ortaya çıkar, yatırım türleri nelerdir, yatırımcılarına ne gibi haklar sağlar, nereden alınır, hisse senetleri ile ilgili bilinmesi gerekenler ve hisse senedi literatür taraması yapılmıştır.
İstanbul Dışı sayfalarımızın bu sayıdaki konuğu Düzce’den Serbay Dijital Reklam Ajansı oldu. Düzce ve Bolu’da faaliyet gösteren reklam ajansına dair merak ettiklerimizi ajansın kreatif direktörü Özkan Gözütok’tan dinledik.
Herkesin hayalidir marka olmak. Sizce Marka Doğulur Mu? Marka Olunur mu?
Eğer kurduğunuz şirketin 5 ile 10 yıl arasında batmasını istemiyorsanız “sürdürülebilirlik" ve “kurumsal yönetim anlayışı” önceliklerinizin en başında gelmelidir.
2021 Yılı Tayyare Limanı Sürdürülebilirlik Raporu Mesajım
İster fiziki ister online ticaret yapın. Yaptığınız işi hafife alarak, yeterli bütçe, yeterli zaman ve yeterli bilgi sahibi değilseniz şüphesiz batarsınız!
Bizim Serbay Akademi’deki amacımız; Serbay’ın markalarına, çalışanlarına, müşterilerine ve iş ortaklarına çeşitli eğitim ve etkinlikler düzenleyen tabiri caizse bir “okul” olmaktır.
Bolu’da yepyeni bir serüvene başladık. Yeni Ar-Ge merkezimizi hayata geçirdik. Gelişimimiz hız kesmeden sürüyor ve sürmeye de devam edecektir.
İki nokta ters parantez :) ile başlayan emoji macerası hayatımızın her anında duygularımızı ifade edebilmemize yarıyor. Her gün yüzlerce emoji kullanıyoruz. Peki bu emojiler olmasaydı duygularımızı nasıl ifade ederdik?
Dünya genelinde genç kuşaklar X, Y, Z kuşakları olarak adlandırılıyor. Matematik formülü gibi görünse de içerisinde birçok kriteri barındırıyor. Son yılların popüler sorularından biri. Sen hangi kuşaksın?
Armut dibine düşer de bana sorarsa “Evet”. Ama sorar mı?, bilmiyorum. Çünkü ben babama sormadım…
Tüketici olarak belki de e-ticarete en önemli katkıyı sağlayan kadınlar, artık bu sektörde girişimcilik destekleriyle birlikte başarı öyküleri yazmaya başladılar. Hepsiburada, Trendyol ve IdeaSoft gibi başlıca e-ticaret platformlarının kadınlar için birçok program duyurdu ve duyurmaya da devam etmektedir.
2020 yılı bunca belirsizliklere rağmen bizim için ilklerle dolu bir yıl oldu. Evde Staj Programımızı, Uzaktan Çalışma Modelimizi, E-Ticaret Dostu Çözüm Merkezimizi faaliyete geçirdik. Değişimimiz hız kesmeden sürüyor ve sürmeye de devam edecektir.
Ben şansa çok inanırım. Yani ne kadar çalırsanız çalışın tabii ki çalışmak önemli ama şansınız da yaver gitmeli bu hayatta. İşte ben şansı yaver gidenlerdenim. Doğru zamanda doğru yerde doğru insanlarla birlikte olacaksın derler ya… İşte ben o olanlardanım. Bazen bir yer, bir ruh yakalar, doğru insanlar bir araya gelir ve güzel işler ortaya çıkar. İşte o yer, o ruh ve o insanlarla birlikte 10 yıldır güzel işlere imza atıyoruz…
10 yıllık sürecimizin sürdürdürebilirlik raporunu ilkini sizlere sunuyoruz.
Serbay'ın 8. Yıl mesajını yazarken farkettim ki; 3 yaşımızdan beri yılın ilk günü, ilk dakikası yayınladığım ritüelim haline gelmiş. Yayınladığım o mesajları bir seri olarak paylaşmaya karar verdim.🤓🎊🎉 #SerbayBüyüyor
Kim bilir belki de bu anlattıklarımı Elazığ’da yaşayan 9 yaşında bir çocuk hissetti. Belki O da ilk benim gibi 9 yaşında tanıştı deprem kelimesiyle. Biz bu acılarla, korkularla yaşadık daha önce. Aylarca çadırlarda da kaldık, eğitimde gördük çadırlarda. Biz biliriz ki; bu tür acıları yaşayan bilir.
Son yılların en büyük sel felaketine şahit oldu Akçakoca. Düzce’nin Karadenize açılan mavi incisinin şu günlerde biraz daha fazla ilgiye ihtiyacı var. Siz de bu yaz sevdiklerinizle güneşin denizden doğup denizden battığı yerde buluşun!
Üniversite zordur. Günümüzde üniversiteyi bitirip işe girmek daha da zordur. Staj dönemleri üniversite öğrencileri, yeni mezunlar veya iyi bir iş deneyimi elde etmek isteyen herkes için harika bir yoldur.
Bu deyiş aslında ‘ürününü iyi yapanın kolay müşteri bulacağını’ ifade eden bir söz. Ürününüzü siz ne kadar kaliteli yaparsanız yapın, artık sinek Bağdat'tan gelmiyor. Küresel bir rekabet var. Sizin mutlaka müşteri algılarını takip eden ve pazarlamaya odaklanan bir bakış geliştirmeniz gerekiyor.
Düzceli olupta Düzce’yi gezmeyen, bilmeyen o kadar insan var ki. Ne yazık ki bunların en başında da ben gelirim galiba. Yaşadığımız şehri gezip dolaşmadan yurt dışı ya da büyük şehir turu hayalleriyle yanıp tutuşuyoruz. Peki yaşadığınız şehri yeterince tanıyor musunuz?
Peki siz sokaklarda ki bayrakların, pankartların yada çevrede oluşturduğu gürültü kirliliği sayesinde insanlara itici gelen seçim otobüslerinin seçmenin oy tercihini değiştirebileceğini düşünüyor musunuz?
İnsanların bir kısmı için önemli bir kısmı içinse anlamsız hatta saçma denilecek bir gün olan 14 Şubat, markalar için hem satışlarını arttırma hem de marka bilinirliğini yükseltebilmek için önemli bir pazarlama arenası konumunda…
Google, bu yılın en çok aranan kelimelerini yayınladı. Türkiye’de en çok aranan kelimeler arasında dolar, bedelli askerlik, dünya kupası ve yeşil uzaylı gibi ilginç kelimeler yer alıyor.
Öğretmenlik; çocukluğumuzdan büyüdüğümüz ana kadar bize hep kutsal olarak anlatılan bir meslek olmuştur. “Çocuğunuz hangi mesleği seçmeli” sorusuna anne ve babalar için, öğretmenlik en başta gelenler arasında yer almıştır. Peki bu mesleği diğerlerinden ayıran ve kutsal kılan nedir?
Çocuğunuzu sanayide çalıştırmak ister miydiniz? Ya da bir inşaatta? İstemezsiniz elbette. Peki reklam yıldızı ya da dizi oyuncusu olmasını ister miydiniz? İşte herşey bu soru ile başlıyor…
Belirli dönemler gibi Ramazan ayı da artık markalar için ciddi bir rekabet arenasına dönüştü… Ancak Ramazan ayının bir pazarlama aracı olarak kullanmasını destekleyenler kadar “uygunsuz” görenler de var. Ramazan ayının ruhunu yansıtabilen, tüketicinin duygularını sömürmeden kampanyasını şekillendiren markalar tüketiciden takdir topluyor.
Kendine özel, iyi bir lezzet fikrine ya da kaliteli bir hizmete sahip, sosyal medyada varlık göstermenin önemini kavramış, dekorasyonuna verilen önem kadar sosyal medyadaki içerik zenginliğini de önemsemiş restoranların daha geniş kitlelere ulaşacakları ve müşteri kitlesini de giderek büyütecekleri bir gerçektir.
Üniversite yıllarında ki staj döneminin, geleceği ve kariyeri şekillendirmek adına geçirilen en önemli zamanlar olduğunu düşünürüm. Peki neden? Henüz öğrenciyken kariyerinizi planlandığınız alanda geçirmiş olduğunuz iyi bir staj dönemi, iş yaşantınızın geleceğine yön veren en önemli unsurlardan biridir de ondan.
Kadınların, internetten alışverişi ne kadar sevdiği, erkeklere oranla çok daha hızlı benimsediği ve yine tüketici olarak daha fazla rol aldığı bugüne kadar çok konuşuldu. Ancak düne kadar müşteri olarak gündeme gelen kadınlar, bugün e-ticaret girişimcilik öyküleriyle de sektörde çokça konuşulmayı hak eder duruma geldiler…
Bugün, kullandığımız ürünlerden aldığımız hizmetlere kadar her şeyin bir markası var. Cebinizde ki telefonun, giydiğiniz ayakkabının, kullandığınız arabanın markalarını düşünün. Günlük yaşantımızda ister istemez binlerce markayla haşır neşir oluyoruz. Peki, sizce bir kent “marka” olabilir mi?
İnternet, insanoğlunun tam olarak anlamadan inşa ettiği az şeyden birisidir. Aslında sosyal medya da tam olarak böyle birşey. İnsanların tam olarak anlamadan inşaa ettikleri ve hayatlarının her alanında yer etmesi muazzam ama bir o kadar da akıl almaz bir durum.